Müşterek Projesi kapsamında üç ana faaliyet yer alıyor.

 

  • Kapsayıcı girişimcilik desteklerine yönelik mevcut ulusal ve uluslararası modeller ve araçlar kullanılarak alandaki bilgi birikimi ve iyi uygulamaların paylaşıldığı bir ‘güçlendirme programı’ geliştirilmesi. Bu programın Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve Kayseri’den sosyal girişimci ve sosyal girişim destek kuruluşları ile test edilmesi hedefleniyor.
  • Hedef şehirlerde çalışmalar yürüten katılımcılar ile kapsayıcı girişimcilik konusunda akran öğrenimi için ‘uygulama topluluğu’ oluşturulması ve deneyimlerden faydalanılması.
  • Sosyal girişimcilere destek veren kuruluşlar ile modeli kapsayıcılık üzerine kurulu sosyal girişimlerin ‘yaratım atölyelerinde’ bir araya gelerek tespit ettiği ihtiyaçlar için iyi uygulamalardan çözümler üretmesi.

 

Faaliyetlerin çıktılarını, kapsayıcı bir ekosistem yaratılması için, destek kuruluşlar ve sosyal girişimlere yol göstermesi amacıyla dijital formatta, açık kaynak olarak tasarlanacak bir ‘araç kiti’nde toplanarak yayınlanması hedefleniyor.

Müşterek Projesi’nin kapanışı ‘Kapsayıcılık Festivali’ etkinliği ile yapılacak. Kapanış etkinliğine mülteci/göçmen girişimcilerle birlikte birçok aktörün davet edilmesi hedefleniyor. Etkinlikte hazırlanan ‘araç kiti’nin tanıtımı ve sunumu yapılarak yararlanıcılara ulaştırılacak.

Bu proje, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından uygulanan, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Burada yer alan içeriklerden Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı sorumlu olup Avrupa Birliği, ICMPD ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumlu tutulamaz.